از کاربرد اسپرسوساز  چه می دانید؟ آیا می دانید اسپرسوساز فقط برای تهیه قهوه استفاده نمیشود؟ کاربرد اسپرسوساز علی الخصوص خانگی بسیاز زیاد هستند. در این مبحث به بررسی تاریخچه، تعریف، انواع و کاربردهای این دستگاه پرداختیم. با ما همراه باشید تا در ادامه مطالب کاربردی به شما ارائه دهیم.

تاریخچه اسپرسوساز

اولین بار که دستگاه اسپرسوساز به دنیا معرفی شد حدس میزنید کی بود؟! در سال 1884 میلادی در یک نمایشگاه عمومی در کشور ایتالیا بود. این دستگاه را ساخت فردی به نام آنجلو موریوندلو بود. دستگاه اسپرسوسازی که آنجلو اختراع کرده بود، در 23 اکتبر 1885 در شهر پاریس ثبت و اختراع شد.

چند سال بعد از این اتفاق، فردی به نام بترزا با اصلاح دستگاه و افزودن بخش‌های جدید به آن دستگاهی جالب‌تر و پیشرفته تر ساخت. او به تنهایی تحول عظیمی در صنعت دستگاه‌های اسپرسوساز ایجاد کرد. گفتنی است بترزا یک مکانیک بود و توانست تغییری چشمگیر در صنعت قهوه ایجاد کند.

تعریف اسپرسو:

اسپرسو در واقع نوعی قهوه ی دم کشیده است که از آب داغ تحت فشار و قهوه ی آسیاب شده به دست می آید. برای این منظور دستگاه های مختلفی تولید شده است. برای تهیه اسپرسوی واقعی، دستگاه بایستی مقدار کمی آب نزدیک به نقطه‌ی جوش را با فشار ۹ از درون دانه های قهوه عبور دهد. در نتیجه، یک قهوه دارای بافت، کف و کافئین بالا است. نکته کلیدی این عملکرد، فشار است که در دستگاه های ارزان قیمت و روگازی یافت نمی شود.

انواع اسپرسوساز

 دستی

کار با اسپرسو ساز های دستی سخت است و برای استفاده از این دستگاه ها نیاز به تخصص خاصی لازم است. فشار لازم در این دستگاه ها، توسط یک اهرم دستی ایجاد می شود. قیمت این مدل ها پایین تر از بقیه اسپرسوساز ها هستند.

نیمه اتوماتیک

اگر  دوست دارید در خانه اقدام به تهیه اسپرسو کنید، بهترین انتخاب برای شما استفاده از اسپرسو ساز های نیمه اتوماتیک می باشد. کار با این سبک ها بسیار ساده است. در این مدل شما قهوه را آسیاب کنید و قبل از روشن کردن دستگاه، قهوه را در فیلتر قرار می دهید. بعد دکمه دستگاه را بزنید و اسپرسوی خود را نوش جان  کنید. اسپرسوسازهای خانگی نیمه اتوماتیک با دوزهای قابل برنامه ریزی وجود دارند. به شما امکان می‌دهند خروج را طوری برنامه ریزی کنید که پس از مدت زمان مشخصی متوقف و یا خاموش شود.

 تمام اتوماتیک

این نوع از اسپرسو ساز ها، در کمترین زمان و بدون دخالت شما  اسپرسوی شما را تهیه می کند. دانه های آسیاب شده پرس می شود و درون فیلتر قرار می گیرند. آب جوش آمده با فشار زیاد قهوه‌ی خوش طعم  را برای شما تهیه می کند. در واقع این دستگاه کارایی بسیار بالایی دارد. قیمت این مدل از مدل های قبلی بالاتر است.

کاربرد اسپرسوساز

همانطور که اشاره کردیم دستگاه اسپرسوساز فقط یک کاربرد ندارد. می توان با آن نوشیدنی های مختلف و متنوع و خوشمزه‌ای ساخت و نوش جان کرد. در موارد ذیل انواع کاربردها را آورده ایم و به تفسیر چگونگی درست شدن انها هم پرداخته‌ایم.با این حال اگر قصد خرید اسپرسوساز خانگی یا راهنمایی های بشتری را لازم داشتید با مجموعه ی هومینو در ارتباط باشید. با کمک متخصصان ما به بهترین نتیجه و خرید خواهید رسید.

سینگل و دابل اسپرسو:

کاربرد اسپرسوساز تهیه سینگل و دابل اسپرسو می باشد. از گرفتن یک شات اسپرسو از دستگاه سینگل اسپرسو تولید می‌شود. دابل اسپرسو به گرفتن دو شات از اسپرسو پشت سر هم از دستگاه اسپرسو در یک فنجان گفته می شود.

اسپرسوساز ماکیاتو :

کاربرد اسپرسوساز علاوه بر قهوه و دابل، ماکیاتوست. ماکیاتو شباهت زیادی با سینگل اسپرسو دارد. با این تفاوت که یک شات اسپرسو در یک فنجان به همراه بخار شیر روی آن قرار می گیرد.

آمریکانو :

به منظور تهیه آمریکانو با دستگاه اسپرسوساز 3/2 فنجان را با آب داغ پر کنید. پس از آن روی آن یک شات اسپرسو بریزید.

ریسترتو:

برای درست کردن ریسترتو یک شات اسپرسو را با آبی که برای استفاده معمول استفاده کرده و سپس ترکیب می کنیم. قبل از زرد شدن اسپرسو دستگاه را متوقف می کنیم.

لاته :

از دستگاه اسپرسوساز یک شات اسپرسو بگیرید. سپس به آن شیر بخار داده شده اضافه کنید. در نهایت به ضخامت یک سانتی متر روی آن شیر کف کرده بریزید.

موکا :

موکا ترکیبی از کاپوچینو و هات چاکلت است. برای درست کردن موکا با دستگاه اسپرسو یک شات اسپرسو بگیرید و داخل فنجان بریزید. سپس هم بزنید و شیر بخار داده شده را اضافه کرده و روی آن 2 الی 3 سانتی متر کف اضافه کنید. می توانید روی کف شیر هم مقداری پودر شکلات بریزید.

آفوگاتو:

آفوگاتو یک دسر بر پایه ی اسپرسو است که معمولا در فصل تابستان سرو می شود. به منظور تهیه آفوگاتو یک اسکوپ بزرگ بستنی وانیلی را داخل یک اسپرسوی سینگل یا دابل بیاندازید.

در پایان

همان طور که متوجه شدید اسپرسوساز فقط دز تهیه قهوه نقش ندارد. این دستگاه چنان قدرت تنوع بالایی دارد که وجود آن در هر آشپزخانه ای لازم و ضروری به نظر میرسد. البته اگر عاشق قهوه و مشتقات آن باشید.